FAQ - Pitanja i odgovori

Na ovoj stranici naći ćete postavljena pitanja od strane sudionika, kao i odgovore na ista. Identitet osobe ili tima koji postavlja pitanje neće biti objavljen. Pitanja se postavljaju na e-mail adresu: natjecaj@hrvatskidomvukovar.hr

Kako najaviti sudjelovanje u natječaju koje se obavlja na briefingu koji nije obavezan? I zašto je najava uopće potrebna? Da li se to odnosi samo na pozvane autore i trebaju li nepozvani autori najaviti sudjelovanje?

Interesira me ova slika predstavljanja vodotornja..Što osoba koja to osmisli mora uraditi tj.napraviti..U vidu vizualne slike? Opisa u riječima tekstualnom obliku? Crtež? Može li kandidat biti osoba mlađa koja ima smisao u tom kontekstu.. Može li detaljnije o tome?

Molim odgovor na temu što se zapravo traži na ovom natječaju? Tj. što se smatra pod pojmom vizualni identitet? U projektnom zadatku koji je postavljen online, traži se dizajn logotipa vukovarskog vodotornja, zajedno s tipografijom, definiranim bojama i primjenama istog na različite načine, no po postavljenim pitanjima ostalih kandidata i odgovorima sa informativnog sastanka, kao i tematici razgovora, gdje se nije spominjalo ništa o logotipu, nisam dobio dojam da je o tome riječ, više mi se činilo kao da se traži neko arh. riješenje ili nešto drugo sl.

Nisam bio u mogućnosti doći na informativni sastanak, a ne vidim nigdje u tekstu natječaja, zanima me koji točno tekst treba pisati uz dizajniran vodotoranj? "Vukovarski Vodotoranj" i kao slogan "Simbol Hrvatskog Zajedništva"?

Treba li uz elektronski zapis predati i printeve A3 formata? Zašto je uvjet 3 mm napusta?

Zainteresiran sam za sudjelovanje na natječaju. Nazalost, tek sam sada vidio natječaj i propustio sam informativno predavanje + iz Zagreba sam. Je li moguce i dalje sudjelovati na natječaju?

Molim Vas za točne tekstualne podatke koji će biti na listovnom papiru, kuverti, posjetnici...radi dizajniranja istih...

Može li na natječaju sudjelovati i onaj tko se nije stigao prijaviti do 25. 05. 2017.?

Zbunjuje napomena koja glasi: Radovi označeni imenom autora ili nekim "drugim prepoznatljivim znakom koji odaju identitet autora" neće biti razmatrani. Znači li to da autori koji imaju svoj dizajn-rukopis, koncept ili stil, nisu se potpisali pod rad kao što traže propozicije, međutim njihovi radovi neće biti razmatrani?

Možemo li znati tko su pozvani autori, timovi ili agencije, jesu li i njihovi radovi anonimni za ocjenjivanje?

U projektnom zadatku se traži, citiram: "U slučaju tipografije potrebno je naglasiti i način licenciranja." Molio bih objašnjenje.

Može li u mapi biti više od 20 stranica ili plus 5 koje ocjenjivačko povjerenstvo ne mora pogledati, osim ako je rad nagrađen pa mu je to dodatna potvrda kvalitete ili će takav rad biti isključen iz natječaja?

Može li "koncept, objašnjenje ideje" biti print na formatu A4 u 7 kopija za sve članove ocijenjivačkog povjerenstva ili je i to jedna stranica u mapi do 20 stranica?

Kako će ocjenjivačko povjerenstvo imati pregled i usporedbu svih pristiglih radova ako nemaju print?

Za slučaj tehničke greške, da se datoteka ne može otvoriti, printevi su uvijek vjerodostojan dokument koji to može nadomjestiti...može li se poslati mapa u elektronskom i print mediju?

Rad poslan poštom s povratnicom ili preporučeno mora imati adresu pošiljatelja. Obična pošiljka ne, ali kako ćemo biti sigurni da je poslani rad zaprimljen i uključen u natječaj?

Znači li da na vanjskoj omotnici poštanske pošiljke može biti adresa pošiljatelja koja će prije žiriranja biti uklonjena i rad se može poslati s povratnicom, te neće biti diskvalificiran? Također, prijavnica i potvrda autorstva su priloženi uz CD u zatvorenoj i ničim označenoj omotnici?

Tražim materijale arhitektonskog rješenja koje smo gledali na sastanku. Molim Vas, možete li mi poslati web linkove na njih?

Postoji li neki određeni datum do kojeg se mora najaviti sudjelovanje na natječaju? (npr, autori koji nisu bili prisutni na brifingu)

Smije li na kuverti, u kojoj se nalazi natječajna dokumentacija, pisati ime autora/pošiljatelja - da ga ne biste zbog toga isključili sa natječaja? (ako se pošta šalje HP expresom, mislim da ti podaci moraju biti...)

Zanima me, s obzirom da je jedan od kriterija prepoznatljivost i razumljivost ponuđenog rješenja u odnosu na sadržaj da li je bitno u nekom stiliziranom obliku u logotipu koristiti sam vodotoranj/njegovu stiliziranu siluetu (pogotovo s obzirom na njegov prepoznatljiv izgled), ili je otvorena mogućnost sasvim drugačijeg pristupa? - Pretpostavljam da je na autoru da to odluči, ali me svejedno zanima da li je poželjno koristiti upravo vodotoranj u logotipu, a u slučaju drugačijeg pristupa sami preuzimamo "rizik"?

S obzirom na to da se radi u simbolu hrvatskog zajedništva, kako gledate na korištenje općepoznatih elemenata hrvatskog vizulnog identiteta (tvz "kockice) u logotipu, kako ga koristi Boris Ljubičić? Ili korištenja karakterističnih boja?

S obzirom da je jedna od namjena novog identiteta i da pošalje jasnu poruku stremljenja Vukovara prema budućnosti pretpostavljem da je i jedan od izazova u ovom zadatku - kako istodobno iskomunicirati i prošlost/hrvatski otpor te budućnost i antiratnu poruku/toleranciju u istom radu?

Htio bih Vas pitati u vezi opsežnosti table subjekata, tj. brojnosti simbola (wc, suvenirnica, caffe, podij) - koliki broj odprilike bi bio zadovoljavajući?

U vezi prilaganja više rješenja - da li biste željeli da ih priložim na različitim CD-ima ili mogu i na istome CD-u s naizvljem: "NatječajniRad1, NatječajniRad2, NatječajniRad3".

Zanima me da li se pod rokom prijave podrazumijeva da je rad fizički kod vas do 27.6. ili vrijedi da je žig pošte nekog datuma prije tog dana (iako pošiljka ne mora stići točno do 27.6.?

Zanima me hoće li radovi biti razmatrani ukoliko budu poslani kao preporučena pošiljka u ponedjeljak, 26.6., ali iz nekog razloga ne budu dostavljeni nakon krajnjeg roka.